Kistelepülési boltok támogatása pályázat

Kistelepülési üzletek támogatása

 

A támogatás célja – a pályázat benyújtása, vagy az azt megelőző év (2020. vagy 2021.) január 1-jén – a 2000 fő vagy ennél kevesebb állandó lakosságszámmal rendelkező kistelepülésen napi fogyasztási cikket értékesítő üzletek létrehozásának és/vagy működésének támogatása. A településlista itt található.telepuleslista.docx
F
ONTOS: a településlista NEM ABC sorrendben van, hanem megyénkénti bontásban, és ezen belöl ABC sorrendben!)

A támogatás egyedi kérelem alapján a kistelepülésen működési engedéllyel rendelkező, illetve bejelentett üzlet kialakításához, fejlesztéséhez, valamint az üzlet fenntartása érdekében szükséges foglalkoztatási költségek csökkentéséhez igényelhető.

Költségvetési támogatásra jogosultak

-          Támogatás nyújtható olyan gazdasági társaság, egyéni vállalkozó vagy akár szövetkezet részére, amely a kistelepülésen kiskereskedelmi tevékenység keretében napi fogyasztási cikket értékesítő már meglévő üzletet üzemeltet, és az üzlet főtevékenysége az élelmiszer jellegű bolti vegyes kereskedelem.

-          Új üzlet nyitására támogatás adható az olyan már működő vagy akár újonnan induló gazdasági társaság, egyéni vállalkozó vagy szövetkezet részére, amely kistelepülésen kiskereskedelmi tevékenység keretében vállalja napi fogyasztási cikket értékesítő üzlet üzemeltetését ott, ahol ilyen üzlet a kérelem beadásakor (jegyző igazolása alapján) még nem működik.

Támogatható tevékenységek

Az üzlet

a. külső és belső felújítása, ideértve az épületgépészeti korszerűsítést is,

b. bővítése, építése,

c. akadálymentesítése.

Támogatás mértéke: Az elszámolható költség legfeljebb 80%-a, de legfeljebb 50 millió forint. Fenntartási kötelezettség: A támogatás igénylése esetén a kedvezményezett vállalja, hogy az üzletet a támogatott tevékenység megvalósításától számított 5 évig üzemelteti.

Eszközbeszerzés, ami a kiskereskedelmi tevékenység (az üzlet felszerelése) és a támogatási kérelemben vállalt egyéb szolgáltatás (közösségi tér, postai szolgáltatás, vény nélküli gyógyszer forgalmazás) folytatásához szükséges. Ilyen lehet különösen a

a. berendezési bútorzat,
b.  melegentartó eszköz,
c. hűtőpult, hűtő,
d. feldolgozógép,
e. sütő, kelesztő gép,
f. pénztárgép, számítógép, POS terminál, illetve az elektronikai eszközökhöz kapcsolódó immateriális javak (szoftver, licenc díj) beszerzése.

Energiahatékonysági beruházáshoz, vagy megújuló energiatermeléshez nyújtott támogatás szintén igénybe vehető.

Támogatás mértéke: Az elszámolható költség legfeljebb 75%-a, de legfeljebb 12 millió forint. Ebben a körben elszámolhatóak az előírt nyilvánossággal (kötelező arculati elemekkel) kapcsolatos költségek is.
Fenntartási kötelezettség: A támogatás igénylése esetén a kedvezményezett vállalja, hogy az üzletet a támogatott tevékenység megvalósításától számított 5 évig üzemelteti.

Képzés támogatása, ami az üzlet és a vállalt szolgáltatás hatékony üzemeltetése érdekében indokolt.

Ingatlanvásárlás, azaz a támogatott üzletnek helyet adó ingatlan adásvétel (a vételár támogatása).
Jogosultság kezdete: A támogatás adás-vételi szerződés alapján nyújtható, tulajdonjog megszerzésére. Vagyis a már a kérelmező tulajdonában lévő, korábbi adás-vételi szerződés alapján nem nyújtható támogatás. Nem nyújtható támogatás továbbá tulajdonrész megszerzésére sem, kivéve, ha azzal a kérelmező 100%-os tulajdonjogot szerezne. Támogatás mértéke: legfeljebb a vételár 50%-a, de legfeljebb 5 millió forint.
Fenntartási kötelezettség: A támogatás igénylése esetén a kedvezményezett vállalja, hogy az üzletet a támogatott tevékenység megvalósításától számított 5 évig üzemelteti.

Munkáltatót terhelő közterhek megfizetéséhez nyújtott támogatás

Az üzletben alkalmazott személy munkabéréhez kapcsolódó munkáltatót terhelő közterhek megfizetéséhez nyújtott támogatás.
Támogatás mértéke: az üzlet nyitvatartása és a munkavállalók munkaideje alapján. Részletes információért kérjük lépjen kapcsolatba cégünkkel.

Az üzleteken kívül a következő tevékenységekre kérhető támogatás:

-          Gyógyszerforgalmazás

-          Postai szolgáltatás nyújtása

-          Közösségi tér kialakítása

Egyéb szolgáltatás: pl. Közösségi térben nyújtott szolgáltatás lehet például fagylaltozó, kávézó, cukrászda, egyéb helyben fogyasztható termékek árusítása.


Biztosítékok:

A támogatást igénylőnek a támogatói okirat kiadásához megfelelő biztosítékkal kell rendelkeznie. Biztosíték legfeljebb a támogatás összegéig kérhető. A támogatási összeg – ideértve az előleget is – folyósítása csak akkor engedélyezhető, ha a biztosítékok a támogatói okiratban foglaltak szerint rendelkezésre állnak.

Biztosítékok lehetnek:

-          Jelzálogjog ingatlanra

-          Jelzálogjog ingóságra

-          Bankgarancia

-          Garanciaszervezet által vállalt kezesség

-          Garanciabiztosítási szerződés alapján kiállított kötelezvény

Előleg:
A megítélt támogatás összegéig előleg nyújtható.

További információért kérjük töltse ki a lenti űrlapot, vagy vegye fel a kapcsolatot cégünkkel elérhetőségünk valamelyikén.
Telefon: 06-24 539-090
E-mail: bertimex@gmail.com vagy teamar@vnet.hu

Kistelepülési bolt

Név *:
Cég neve *:
Település *:
E-mail cím *:
Telefonszám:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!