Vállalkozóvá válási pályázat

Vállalkozóvá válási vissza nem térítendő támogatás maximálisan2- 3 millió Ft összegben ( a pontos összeg az adott régiótol függ )
VVT
Vállalkozóvá válást elősegítő támogatás (tőkejuttatás) pályázat
 
A támogatás célja
Azon álláskeresők, valamint rehabilitációs ellátásban részesülő személyek támogatása, akik önmaguk foglalkoztatását egyéni vállalkozás keretében, vagy gazdasági társaság – a társaság tevékenységében személyesen közreműködő – tagjaként, vagy mezőgazdasági őstermelőként oldják meg.
A vállalkozóvá válást elősegítő támogatás formája:
-          Legfeljebb 3 millió forint összegig terjedő tőkejuttatás támogatása vissza nem térítendő formában, utólagos finanszírozással.
-          legfeljebb 6 hónap időtartamra, havonta a kötelező legkisebb munkabér összegéig (149 000Ft/hó) terjedő támogatás,
A pályázaton részt vehet az a regisztrált álláskereső, aki a pályázat benyújtásakor az adott településen lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, továbbá legalább egy hónapja az adott településen álláskeresőként nyilvántartott, valamint rehabilitációs ellátásban részesül, és
1.1.      aki munkaviszonyon kívüli tevékenységgel gondoskodik önmaga foglalkoztatásáról az alábbi formák valamelyikében:
a)         egyéni vállalkozás keretében,
b)         új induló társas vállalkozás keretében, a gazdasági társaság tevékenységében személyesen közreműködő tagjaként (társasági szerződés rendelkezése vagy a többi taggal való külön megállapodás alapján). A támogatott tag vagyoni hozzájárulásának mértéke legalább 51 %-ot el kell érnie a társaság vagyonában.
c)         önfoglalkoztatását a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 3. §-a 18. pontjában meghatározott mezőgazdasági őstermelőként oldja meg. (Az őstermelői tevékenység adószám birtokában gyakorolható, mely a lakóhely szerinti illetékes adóigazgatóságtól igényelhető.) Mezőgazdasági őstermelő tevékenységhez nyújtandó támogatás további feltétele, hogy a támogatást kérő az őstermelői tevékenységet a támogatásról szóló döntés kézhezvételét követően kezdi meg, és a pályázat benyújtását megelőző két éven belül nem rendelkezett őstermelői igazolvánnyal;
 
Támogatási intenzitás: maximum 75 %
Előleg: a pályázó kérelmére, egyedi elbírálás alapján.
További információ: 06-24 539-090
E-mail: bertimex@gmail.com vagy teamar@vnet.hu
Vagy kérjük töltse ki a lenti űrlapot.

Vállalkozóvá válás

Név *:
E-mail cím *:
Telefonszám:
Település *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!