Tisztelt Leendő Partnerünk !
Megjelent a Vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelése pályázati kiírás keretén belül az ZENÉS-TÁNCOS SZÓRAKOZÓHELY és az ALKALMI VENDÉGLÁTÓHELY kategóriával kapcsolatos pályázati kiírás.
Az igényelhető támogatás összege: maximum 1 millió Ft/vendéglátó üzlet
Támogatás intenzitás: 100%
A teljes összeget előleg formájában folyósítják.
Részletek:
Jelen felhívás keretében Budapest kivételével, Magyarország közigazgatási határain belül fekvő településeken megvalósuló projektekre adható be pályázat.
A pályázat beadható: 2024. augusztus 5-től
Jelen felhívásra azon vendéglátó üzlet üzemeltető pályázhat, aki, vagy amely
■ magyar pénzintézetnél vezetett pénzforgalmi számlával rendelkezik;
■ a pályázat benyújtásakor már regisztrált a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (a továbbiakban: NTAK);
■ NTAK adatszolgáltatási kötelezettség esetén a pályázat benyújtásának napját megelőző 20 napban napi zárást, és a nyitva tartott napokra forgalmi adatot küldött az NTAK-ba, amennyiben erre kötelezett;
■ jelen felhívás C fejezete alapján a 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendeletben meghatározott vendéglátó üzlet kategóriába tartozik és az erről szóló nyilvántartásba vételi dokumentummal rendelkezik; ( Zenés-Táncos szórakozóhely vagy alkalmi vendéglátóhely, meghatározást lásd lent )
■ minimum 1 lezárt üzleti évvel rendelkezik a 2023. évet illetően, és az NTAK-ban is rögzítésre került;
■ az általa üzemeltetett vendéglátó üzlet egész évben nyitva tart (NTAK-regisztráció szerint).
További feltételek:
■ A támogatás vendéglátó üzletenként igényelhető és nyújtható.
■ Egy szolgáltató több vendéglátó üzletre is igényelhet támogatást.
■ Egy vendéglátó üzlet egy támogatásra pályázhat.
■ Adatszolgáltatási kötelezettség esetén a támogatói okirat hatályba lépésétől a fenntartás végéig napi zárást, és a nyitva tartott napokra forgalmi adatot küld az NTAKba.
Önállóan támogatható tevékenységek:
1. Energiahatékonyság
• a gazdaságos üzemeltetést támogató eszközbeszerzés, led-es fényforrás, vízcsapokra perlátor
• nyílászárók hőszigetelő képességének javítása: tömítés csere, ablakfólia, egyéb korszerűsítési megoldások
2. Eszközbeszerzés
• hosszú távú költségcsökkentést és hatékony működést célzó beépített eszközök, berendezések (mint például konyhai eszközök és berendezések, legalább nettó 20 ezer Ft/db értékben, nagykonyhai bútor, sütő-főző berendezés, hűtőberendezés, fagyasztó, mosogató berendezés)
• egyéb, működést szolgáló beszerzések (mint például bárgép, kávégép, snack készülék, chafingek, tálaló és szervízkocsi, főzőlap, gázzsámoly, borhűtő, hűtővitrin, bemutatóvitrin, borcsapoló, sörtorony és sörcsapoló tartozékok, mérlegek, konyhai előkészítő gépek: dagasztó, daráló, szeletelők, csomagoló, botmixer, turmixgép, egyéb gépek, higiéniai berendezések, kamera)
• vendégélményt, komfortot fokozó eszközök vásárlása (mint például üzlettér bútorzat, világítás, árnyékolás, teraszfűtés - kültéri hősugárzó)
• munkavédelmi eszközök, védőfelszerelések (mint például kötény, kesztyű, hőszigetelt kesztyű, hajháló, sapka)
• munkaruha, egyenruha, védőruha (mint például szakács- és konyhai ruházat, felszolgáló munkaruha)
• a vendéglátó üzlet üzemszerű működését közvetlenül szolgáló fogyóeszköz (mint például konyhai eszközök, edények, cukrász eszközök, kések és vágóeszközök, adagolók, vágólapok, tepsik, tálcák, tányérok, evőeszközök, poharak, egyéb konyhai és éttermi eszközök)
Az elérhető támogatási összegnél magasabb összegű beruházás/beszerzés megvalósítása is megengedett. A maximálisan elszámolható támogatási összeg ebben az esetben is 1 millió forint. Saját forrásként (önerőként) más hitelkonstrukcióval történő párosítás megengedett, amennyiben az a Felhívásban megjelölt tevékenységekkel összhangban van.
A támogatási összegből egyéb pályázati forrás önereje nem finanszírozható.
Nem támogatható tevékenységek
■ a vendéglátó üzletekhez tartozó, külön engedéllyel rendelkező szálláshelyek fejlesztése;
■ meglévő vendéglátó üzlet bővítése és új vendéglátó üzlet létesítése;
■ meglévő eszközök felújítása és használt eszközök beszerzése.
Elszámolható költségek
Jelen fejezetben kerül meghatározásra a kiírás keretében elszámolható költségek köre. A pályázatok tervezése során kizárólag az alábbiakban meghatározott költségtípusok tervezhetők elszámolhatóköltségként:
■ építési költségek:
• a fejlesztéssel érintett épületek energiahatékony működését javító beruházások költségei
■ eszközbeszerzések költségei:
• vendéglátó üzletek fejlesztéséhez kapcsolódó eszközbeszerzési költségek
• védőfelszerelések és munkaruha beszerzésének költségei
• munkavédelemhez kapcsolódó eszközök beszerzésének költségei
• a vendéglátó üzletek üzemszerű működését közvetlenül szolgáló fogyóeszközök beszerzési költségei
• energiahatékonyságot növelő eszközök beszerzési költségei (pl.: izzók)
Az elszámolás során a benyújtott elszámoló bizonylatoknak el kell érnie a számlánkénti legalább nettó 20.000 Ft-os értéket.
A projekt megkezdése
A projekt a pályázat benyújtásának napjától saját felelősségre megkezdhető. Támogatás a pályázat benyújtását megelőzően megkezdett beruházáshoz nem igényelhető.
Fenntartási kötelezettségekre vonatkozó speciális előírások
A pályázónak kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy a vendéglátó szolgáltatási tevékenységet és a pályázat keretében létrehozott fejlesztéseket, beszerzett, a vállalkozást éven túl szolgáló eszközöket a projekt záró beszámolója hiánytalan benyújtásának napjától számított első év végéig fenntartja.
Zenés-táncos szórakozóhely és Alkalmi vendéglátóhely meghatározása a Kormányrendelet szerint:
Zenés-táncos szórakozóhely
Fő terméktípusa: |
Szeszes ital |
|
Tevékenység TEÁOR kódja |
TEÁOR’08: 5630 – Italszolgáltatás |
|
Üzemeltetés típusa |
Egész éven át nyitva tartó |
|
Kiszolgálás jellege, felhasznált eszközök, fogyasztás helye: |
Zenés szolgáltatást nyújt, tánctérrel rendelkezik. A kiszolgálás lehet hagyományos vagy önkiszolgáló, egyszer vagy többször használatos edényekben (poharak stb.). |
|
Konyha jellege, ételkészítés helye: |
Az ételeket nem feltétlenül a helyszínen készítik. |
|
Konyha jellege, ételkészítés helye: |
Az ételeket nem feltétlenül a helyszínen készítik, minimum tálalóval vagy melegítőkonyhával kell rendelkeznie. |
|
Alkalmi vendéglátóhely
Fő terméktípusa: |
Melegétel/hidegétel, kávéital, alkoholmentes és szeszes ital |
Tevékenység TEÁOR kódja |
TEÁOR’08: 5610 – Éttermi, mozgó vendéglátás |
Üzemeltetés típusa |
Alkalmi |
Kiszolgálás jellege, felhasznált eszközök, fogyasztás helye: |
Meghatározott helyen üzemel. A kiszolgálás lehet hagyományos vagy önkiszolgáló, egyszer vagy többször használatos edényekben (étkészlet, poharak stb.). Pl. Telepített food truck, borozó egy borfesztiválon |
Konyha jellege, ételkészítés helye: |
Az ételeket nem feltétlenül a helyszínen készítik. |
Cégünk teljeskörűen vállalja a pályázat elkészítését és az ezzel kapcsolatos teendőket.
Amennyiben érdekes lehet ez a pályázati lehetőség az Önök számára, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot cégünkkel a lenti űrlap kitöltésével vagy bármelyik elérhetőségünkön.
Elérhetőség: 06-30 568-7094
E-mail: bertimex@gmail.com