Borászati beruházási pályázat

2022.12.11.

Borászati beruházási pályázat

Pályázat borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésének támogatására
Új borászati gépek, technológiai berendezések beszerzése után igényelhető vissza nem térítendő támogatás maximálisan 100 millió Ft összegben

Jogcím/intézkedés célja:

Új borászati gépek, technológiai berendezések beszerzése után igényelhető támogatás, a vállalkozás összteljesítményének javítása, valamint a minőségi borászati termékek előállítása vagy forgalmazásra történő előkészítése érdekében.

Támogatás/engedély/egyéb jog jogosultja:

Az a borászati termékek előállítására, kiszerelésére illetve tárolására vonatkozó működési engedéllyel rendelkező természetes vagy jogi személy, amely a megvásárolt gép tulajdonosa és üzemeltetője.

A támogatás mértéke:

A támogatás maximális összege: 100 millió Ft.

Őstermelők, valamint mikro-, kis- és középvállalkozások esetében a borászati üzem működési helye szerinti 1. telepuleslista.pdf nem szereplő település esetében a borászati gép, technológiai berendezés nettó vételárának 50%-a a támogatási kérelem alapján jóváhagyott összeg erejéig,

az 1. telepuleslista.pdf szereplő település esetében a borászati gép, technológiai berendezés nettó vételárának 40%-a a támogatási kérelem alapján jóváhagyott összeg erejéig.

Nagyvállalat esetében a borászati üzem működési helye szerinti,

Az 1. telepuleslista.pdf nem szereplő település esetében a borászati gép, technológiai berendezés nettó vételárának 25%-a a támogatási kérelem alapján jóváhagyott összeg erejéig,

az 1. telepuleslista.pdf szereplő település esetében a borászati gép, technológiai berendezés nettó vételárának 20%-a a támogatási kérelem alapján jóváhagyott összeg erejéig.

 

A kifizetési kérelem benyújtására

 

a 2023. évtől kezdődően az adott pénzügyi év január 15. és február 15. között benyújtott támogatási kérelmekre vonatkozóan a támogatási kérelem benyújtását követő pénzügyi év november 15. és december 21. között nyílik lehetőség.

A támogatás igénylésének feltétele, hogy a kérelmező a támogatott gép vásárlásával összefüggő gazdasági eseményekről elkülönített nyilvántartást, könyvvezetési kötelezettség esetén elkülönített analitikus nyilvántartást vezessen.

További információ érdekében kérjük töltse ki a lenti űrlapot vagy lépjen kapcsolatba cégünkkel elérhetőségünk valamelyikén:
Telefon: 06-24 539-090
Email: bertimex@gmail.com

Borászati beruházás

Név *:
Cég neve *:
Település *:
E-mail cím *:
Telefonszám:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza