MFB forgóeszköz hitel

2022.12.01.

MFB forgóeszköz hitel

Hitelprogram célja: A Hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások likvid működésének zavartalan biztosításához szükséges készlet beszerzések, illetve működési költségek finanszírozása.
GINOP-8.3.5-18 „B” hitelcél


Hitelprogram célja: A Hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások likvid működésének zavartalan biztosításához szükséges készlet beszerzések, illetve működési költségek finanszírozása.

Nem támogatható a Budapesten és Pest megyében megvalósított projekt

Kölcsön típusa: Éven túli lejáratú forgóeszköz típusú Kölcsön.

Kölcsön összege: Minimum 5 millió HUF – Maximum 150 millió HUF. Az igényelt kölcsön összege a Hitelprogramban korábban megítélt kölcsönök összegével együttesen nem haladhatja meg a Végső Kedvezményezett utolsó 2 teljes lezárt üzleti év árbevétel átlagának 25%-át.


Saját forrás: 0 %

A kölcsön kamata, díjak, jutalékok

Kamat:  0% / év
Kezelési költség: Nem kerül felszámításra.
Rendelkezésre tartási jutalék: Nem kerül felszámításra.
Előtörlesztési díj: Nem kerül felszámításra.
Szerződésmódosítási díj: Nem kerül felszámításra.
Késedelmi kamat: PTK szerint
Egyéb költségek: A kölcsönkérelem bírálatával, a kölcsönszerződés megkötésével és módosításával, valamint a kölcsön folyósításával összefüggésben nem számítható fel díj, kivéve az, amely harmadik felet illet (pl.: értékbecslői, közjegyzői díj). A követelésbehajtás költségei felszámíthatók. A kölcsön a Végső Kedvezményezett által bármikor előtörleszthető vagy végtörleszthető anélkül, hogy az a kölcsön kondícióinak romlását, vagy terheinek, költségeinek növekedését eredményezné.

Futamidők:

Futamidő: A kölcsönszerződés megkötésétől számított maximum 60 hónap
Rendelkezésre tartási idő: Kölcsönszerződés megkötésétől számított fix 2 hónap, de legkésőbb 2023. május 31.
Türelmi idő A kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 3 hónap
Szerződéskötési határidő 2023. március 31.
Forgóeszköz/működési költségek finanszírozásának határideje: A forgóeszköz/működési költség finanszírozás megvalósítását (fizikailag és pénzügyileg befejezett) 12 hónapon belül, de legkésőbb 2023. december 31-ig be kell fejezni.

Benyújtási határidő: 2023. február 15

A Hitelprogramban konzorciumok, illetve kezdő vállalkozások nem igényelhetnek támogatást

Elszámolható költségek köre:

Készlet beszerzés költségei:
- csak a szavatossági időn belüli, és az elfekvő készletek értékével csökkentett anyagok, késztermékek, áruk, valamint a növendék-, hízó- és egyéb állatok fogadhatóak el.

- kivéve használt készletek, idegen készletek (vállalkozás telephelyén tárolt idegen készlet, vállalkozás által idegen helyen tárolt készletek, úton levő készletek, a bizományi, ügynöki, közvetítői értékesítésre átadott készlete) beérkezett, de nem számlázott készletek, bérmunka vagy javítás céljából kölcsönadott/átvett készletek, közvetített szolgáltatás.

- Működési költségek: termeléshez szükséges költségek, nyersanyagok beszerzési költségei, igénybe vett szolgáltatások értéke, munkaerő költségek, közüzemi díjnak minősülő rezsiköltségek

A hitelprogram keretében a folyósításra egyszeri alkalommal a kölcsönösszeg 100%-át elérő előleg igénybevételével van lehetőség. Az előleg felhasználását a kérelem benyújtását követően, de legkésőbb 2023.12.31. között a vállalkozás működésével kapcsolatban felmerült költségeket alátámasztó és pénzügyileg teljesített számlákkal, egyéb számviteli bizonylattal, valamint annak pénzügyi teljesítését igazoló bankszámlakivonat benyújtásával lehet igazolni. Az előleg összegének 40%-át az előleg folyósítását követő 3 hónapon belül, az előleg fennmaradó 60%-át pedig az előleg folyósítását követő 12 hónapon belül, de legkésőbb 2023. december 31-ig szükséges felhasználni a Hitelprogram céljának megfelelően.

Biztosíték: ingatlan, bankgarancia, készfizető kezes


További információért kérjük töltse ki az űrlapot vagy vegye fel a kapcsolatot cégünkkel:

Telefon: 06-24 539-090

E-mail: bertimex@gmail.com

KKV Technológiai Hitelprogram

Név *:
Cég neve *:
Település *:
E-mail cím *:
Telefonszám:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!